Jolly good cookies!
Hallongrottor
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hallonsylt / lingonsylt
Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölen,
bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg. Ta upp degen på bakbordet och forma till tre längder. Dela varje
längd i tio bitar och rulla till små bollar och lägg sedan i
småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
Raspberry Cookies
200 g butter
1 dl sugar
3 dl flour
1 dl ground almond
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
1 dl raspberry jam / lingonberry jam
Preheat oven to 200C. Cream butter and sugar fluffy in a bowl. Add flour,
baking powder and vanilla sugar. Remove the dough from the bowl and shape
into three lengths. Split each length into ten pieces and roll into small
balls. Make a depression in each cookie and put in a dollop of jam. Bake in oven about 12 minutes. Let cool on a rack.
0 Comments