Pizzapaj
Botten
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kvarg
ev. salt
Fyllning
Man tar vad man har
Rör ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg
och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Förgrädda pajskalet i ca
10 min i 200 C. Fyll pajsakalet med valfri fyllning. Vi hade pesto,
majonnäs, tomat, cheddarost och peppar-brieost. Grädda i ugnen tills osten
smält. Gott med en sallad till.
Pizza-quiche
Crust
2,5 dl flour
75 g butter
3/4 dl quark
salt, optional
Filling
Take what you have
Stir together flour and butter to a breadcrumb consistency.
Add the quark and work the dough quickly. Press the dough into a pie dish,
about 24 cm in diameter. Prick with a fork. Let the pie rest in the
refrigerator for 30 minutes. Pre-bake pie crust for about 10 minutes at 200
C. Fill the crust with filling of your choice. We had pesto, mayonnaise,
tomato, cheddar and pepper-brie. Bake in oven until cheese has melted. Good
with a salad.
0 Comments