Jag önskar alla en god och stämningsfull Jul. Kom ihåg att äta gott och mycket! Här i tropikerna börjar julmorgonen med julscones och fikonmarmelad. Till lunch serveras risgrynsgröt med Malax limpa och själva julmiddagen består av jullådor, karelska piroger med äggsmör, soijabullar, rödbetssallad, ostar, salta havrekex, frukt...Och till efterrätt blir det pepparkaksbrownie, julstjärnor, hemmagjorda godisar, glögg. 

I wish all a happy and joyful Christmas. Remember to eat well and a lotHere in the tropics we start Christmas morning with christmas scones and fig marmalade. For lunch is rice porridge with Malax bread served and Christmas dinner consists of christmas casseroles, karelian pies with egg-butter spread,  soyballs, beetroot salad, cheese, salty oatmeal cookies, fruit ... And for dessert gingerbread brownie, star-shaped christmas pastieshomemade sweets, mulled wine. 
Julscones
12 st

5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
1 dl tranbär, kan uteslutas

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Smula ner smöret och tillsätt mjölk och ägg. Blanda till en deg. Platta ut degen ca 2 cm tjock och stick ut scones med ett glas eller en form. Lägg på bakplåtspapper och grädda 10-15 minuter. Servera ljumna med smör och marmelad.

Christmas Scones
12 pieces

5 dl flour
2 tbsp sugar
1 tbsp vanilla sugar
2 tsp gingerbread spice
2 tsp baking powder
75 g butter
1 dl milk
1 egg
1 dl cranberries, can be excluded

Preheat the oven to 225 degrees. Mix all dry ingredients. Crumble butter and add the milk and egg. Mix into a dough. Flatten the dough about 2 cm thick and stick out scones with a glass or form. Place on a baking sheet and bake for 10-15 minutes. Serve lukewarm with butter and marmalade.