Vaniljfudge

7 dl socker
0,5 dl sirap
50 gr smör
0,5 tsk salt
1 burk kondenserad mjölk
1,25 dl vatten
2 tsk vaniljsocker

Lägg socker, sirap, smör, salt, kondenserad mjölk och vatten i en tjockbottnad gryta. Koka upp blandningen och låt den koka tills temperaturen blir 115 grader. Rör med jämna mellanrum så att det inte kokar fast i botten. Ta grytan från plattan och häll i vaniljsockret. Rör inte om ännu. Låt blandingen stå och svalna lite. Vispa sedan för hand I några minuter så att blandningen blir lite luftigare. Häll blandningen i en form du klätt med bakplåtspapper, ca 25 x 15 cm. Låt fudgen bli kall och skär sedan upp den i lagom bitar.

Vanilla Fudge

7 dl sugar
0,5 dl suryp
50 g butter
0,5 tsp salt
1 can condensed milk
1,25 dl water
2 tsp vanilla sugar

Add sugar, syrup, butter, salt, condensed milk and water in a heavy-bottomed pan. Boil the mixture and boil until temperature is 115 degrees. Stir periodically. Remove pan from heat and pour in the vanilla. Do not stir yet. Let the mixture cool down a bit. Then whisk by hand a few minutes until the mixture becomes a little more airy. Pour the mixture into a form you covered with parchment paper, about 25 x 15 cm. Allow the fudge to cool and then cut it up into bite pieces.