Kålrotslåda
ca 1,2 kg kålrot
ca 5 dl vatten
1 tsk salt
2 dl lätt grädde
1 dl skorpmjöl
1/2 ägg
1 dl sirap
lite muskotnöt (under 1/4 tsk)
1/4 tsk ingefära
1/4 tsk vitpeppar
1 tsk salt
Skala kålrötterna och skär i små bitar. Koka bitarna i saltat vatten tills mjuka.
Mosa kålrötterna med kokspadet. Tillsätt grädde-skorpmjölblandningen, ägg,
sirap och kryddor. Akta att krydda för mycket. Speciellt muskot smaken
intensifieras under tillagningen. Strö över ströbröd. Gör ett mönster på ytan
med en sked. Grädda i välsmord form, 150-170 grader i ca 2 timmar.
Swede Casserole
1,2 kg swede
5 dl water
1 tsp salt
2 dl light cream
1 dl bread crumbs
1/2 egg
1 dl suryp
very little nutmeg (less than ¼ tsp)
1/4 tsp ginger
1/4 tsp white pepper
1 tsp salt
0 Comments