Så goda kex med smak av apelsin och choklad. Passa på att baka dessa till Julen.
Good cookies with a taste of orange and chocolate. Take the opportunity to bake these for Christmas.

Choklad-apelsin småbröd
ca 30 st 

1 apelsin, skalet rivet
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kallt smör
30 hershey’s choklad
   
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke. Tärna och tillsätt smöret. Nyp samman med fingrarna till en grynig massa och knåda till en smidig deg. Dela degen i tre delar och rulla till rullar och dela varje rulle i 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna 12 minuter, eller tills de får en aning färg. Tryck försiktigt  chokladen i varje kaka. Lägg kakorna att svalna på ett galler.

Hershey’s-Orange Cookies

1 orange zest
4,5 dl flour
1 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
200 g cold butter
30 hershey’s kisses 

Preheat oven to 200 degrees. Mix flour, sugar, vanilla and orange zest in a bowl. Dice and add the butter. Pinch together with your fingers into a grainy mass and knead to a smooth dough. Divide the dough into three pieces and roll into rolls and cut each roll into 10 pieces. Roll each piece into a ball and place on a baking sheet with parchment paper. Bake cookies 12 minutes, or until they get a hint of color. Gently press chocolate into each cookie. Allow the cakes to cool on a rack.