Jag brukar vanligen baka gräddfilstårta med blåbär, men ville variera mig och testade att göra med björnbär. Hur gott som helst.

I usually bake sour cream cake with blueberries but wanted to vary myself a little. So I made it with blackberries, good!


Gräddfilstårta med björnbär

100g smör
¾ dl socker
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl gräddfil
1 ägg
¾ dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl björnbär

Vispa smör och socker. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna. Fördela smeten i en ugnsform (diameter 26). Blanda gräddfil, ägg och socker. Strö bären på smeten och överst gräddfilsblandningen. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.


Sour Cream Cake with Blackberries
100g butter
¾ dl sugar
1 egg
2 dl flour
1 dl oat meal
1 tsp baking powder

Filling
2 dl sour cream
1 egg
¾ dl sugar
2 tsp vanilla sugar
3 dl blackberries

Beat butter and sugar. Add the egg and the dry ingredients. Spread batter into a baking dish (diameter 26). Mix sour cream, eggs and sugar. Sprinkle berries on the batter and sour cream mixture on the top. Bake at 200 degrees about 30 minutes.