Mandelkaka

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
ev. hallonsylt

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ner de torra ingredienserna och sist mjölken. Häll smeten i en smord bröad form och grädda i 180 grader ca 40 min. Glasera kakan då den kallnat.


Almond Cake

200 g butter
3 dl sugar
2 egg
2 tbsp vanilla sugar
3 dl flour
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
1½ dl milk

Glaze:
2 dl icing sugar
2 tbsp water
raspberry jam, optional

Whisk butter and sugar white and fluffy. Add eggs, one at a time and stir in the dry ingredients and finally the milk. Pour batter into a greased and bread crumbled form and bake at 180 degrees about 40 min. Glaze the cake when it’s cooled.