Dallasbulle
2,5 dl mjölk
1 påse torrjäst
1 dl socker
1,25 dl kvarg
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
7-9 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
Fyllning
50 g margarin
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
125 g kvarg
1 påse vaniljsåspulver
Värm mjölken till 42 C. Blanda i socker, kardemumma, salt, hälften av
mjölet + torrjäst. Rör om. Blanda sedan i kvarg, ägg, mjöl och smöret. Rör om
för hand eller med maskin. Låt jäsa under bakduk ca 1h. Sätt ugnen på 225 C.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla degen till en fyrkant och bred på
fyllningen. Rulla ihop degen och skär i ca 4 cm tjocka bitar och lägg dem på
plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 20 min. Pensla med
uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10 -15 minuter. Låt bullarna svalna
på galler under bakduk.
Fyllning: Blanda det mjuka margarinet med socker och vaniljsocker.
Blanda i ägget och kvarg, rör om. Just före du skall breda på fyllningen på
degen rör du i vaniljsåspulvret, blanda.
Dallas Bun
2,5 dl milk
1 sachet dry yeast (11g)
1 dl sugar
1,25 dl quark
1 egg
1 tsp cardamom
1 tsp salt
7-9 dl flour
100 g butter, room temp.
Filling
50 g margarine
0,5 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
125 g quark
1 custard powder mix (60g)
Heat milk to 42 C. Mix in sugar, cardamom, salt, half of the flour + dry
yeast. Stir. Then mix in quark, egg, flour and butter. Stir by hand or machine.
Let rise under a cloth about 1hr. Preheat the oven to 225 C. Knead the dough lightly
on floured surface. Roll the dough into a rectangle and spread on the filling.
Roll up and cut into 4 cm thick pieces and place them on baking trays with
baking paper. Let rise under a cloth about 20 mins. Brush with beaten egg. Bake
in middle of oven for 10 -15 minutes. Let the buns cool on a rack under a
cloth.
8 Comments
These are so pretty! :)
ReplyDeletesmarrigt!
ReplyDeletethe Ungourmet: Thanks!
ReplyDeleteKarin: Ja, mycket goda bullar!
Kul variant av bulle som både ser snygg ut & verkar smaka gott :0) /em
ReplyDeleteThese really look and sound delicious. They are also a bit different than standard sweet bun fare and I really like that. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteemmixad: Ja de smakar mycket gott :)
ReplyDeleteMary: Thanks!
Ser så gott ut :-)
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack!
ReplyDelete