Ännu ett recept på påskbakelser. Med rågmjöl och havregryn i smeten, smakar de lite hälsosammare.
Another Easter Cake recipe. With rye flour and oatmeal in the batter, they taste a bit healthier.
Små rabarberpajer
Botten:
150 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1/2 dl havregryn
1/2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det mjuka margarinet, rör
om. Blanda i ägget. Tryck degen i små formar eller en stor form i botten och
runt kanterna.
Fyllning:
rabarbersylt
2 dl kvarg
2 ägg
1 dl vaniljsåspulver
Fördela sylten på pajbotten. Blanda kvarg, ägg och vaniljsåspulver och
lägg på sylten. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter (om man använder en stor
form är gräddningstiden ca 35-40 minuter).
Petit Rhubarb Tarts
Crust:
150 g margarine
2 dl flour
1 dl rye flour
1/2 dl oatmeal
1/2 dl light muscovado sugar
1 tsk baking powder
1 egg
Mix the dry ingredients and add the soft margarine, stir. Mix in the
egg. Press the dough into small molds or a large baking pan.
Filling:
rhubarb jam
2 dl qaurk
2 egg
1 dl custard powder
Spread jam on the crust. Mix quark, eggs and custard powder and add on
the jam. Bake at 200 degrees for 10-15 minutes (if using a large pan, baking time
is about 35-40 minutes)
6 Comments
Så härligt gott det ser ut och Glad Påsk på dig med
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack det samma!
ReplyDeleteThey look so pretty! Happy Easter!
ReplyDeleteMaria: Thanks! Happy Easter!
ReplyDeleteSer sjukt fint ut! Hur många bakelser får man ut?
ReplyDeleteTack Ellinor! Nu var det väldigt länge sedan jag gjorde dessa, men jag skulle säga att ca 10-12 st blir det av detta recept, beroende förstås på storleken på formarna.
Delete