Vill du ha söta och supergoda cookies, skall du baka de här. Man kan inte sluta äta dem!

If you want sweet and super yummy cookies, you have to bake these. You can't stop eating them!




Toffee Cookies

125 g smör
1,25 dl strösocker
1,25 dl farin socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk vaniljsocker
100 g toffee knappar
100 g chokladknappar

Rör smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda och rör ner resten av ingredienserna. Häll ner toffee –och chokladknapparna och rör runt. Rulla ca 35 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta ut dem en aning.  Lämna utrymme mellan kexen för de växer i ugnen. Grädda i 175 grader ca 13-15 minuter. Kexen skall vara sega i mitten och knapriga i kanten.


Butterscotch Chip Cookies

125 g butter
1,25 dl sugar
1,25 dl brown sugar
1 egg
3,5 dl flour
1 tsp salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate
0,5 tbsp vanilla sugar
100 g butterscotch chip
100 g chocolate chip

Beat butter and sugar into a creamy batter. Add egg and stir well. Mix and stir in remaining ingredients. Add the butterscotch and chocolate chips and stir. Roll 35 balls of dough and place on parchment paper, flatten them slightly. Leave space between the cookies for they will grow in the oven. Bake at 175 degrees for 13-15 minutes. The cookies will be chewy in the middle and the edges crunchy.