Att koka egen marmelad är enkelt och du får en marmelad som håller länge och som är god att ha på brödet, till scones, att baka med och en ypperlig ge-bort present!
To cook your own marmalade is easy and you get a marmalade that keeps well. Good on your bread, scones, to bake with and an excellent give-away gift!
Pumpamarmelad
1,25 dl vatten
3 dl socker
1 tsk citronjuice
3 dl pumpapuré
0,25 tsk vaniljsocker
0,25 tsk kardemumma
Blanda vatten, socker
och citronjuice i en kastrull och koka upp. Låt koka 5 minuter. Blanda i pumpa,
vaniljsocker och kardemumma. Låt koka ca 30 minuter under omrörning. Häll
marmeladen i rena, varma burkar.
Pumpkin Marmalade
1,25 dl water
3 dl sugar
1 tsp lemon juice
3 dl pumpkin puree
0,25 tsp vanilla
0,25 tsp cardamom
9 Comments
Perfekt med alla dina smarriga pumparecept, nu vet jag vad jag skall göra med pumpaköttet i år :-)
ReplyDeleteSå bra tips!
ReplyDeleteOch vilken fin färg på marmeladen!! :-)
Vilken kul marmelad! Och perfekt som gå-bort-present. :)
ReplyDeletePumpamarmelad låter spännande :)
ReplyDeleteFungerar det med dom där vanliga pumporna som säljs i butik eller ska det vara några speciella?
Tack för ett jättebra tips :-)
ReplyDeleteVad god rulltårtan ned ser ut, nästan så man känna vad den smakar.
Trevlig helg!
Cupcakesfluffan: Tack :) Hoppas du får idéer!
ReplyDeleteJenny: Roligt och tack!
Matarkivet: Jaa och tack!
Helena: Jag använder Jab pumpa, också känd som Kent pumpa!
Susanne: Roligt om det gillas :)
smarriga pumparecept, nu vet jag vad jag skall göra med pumpaköttet, där vanliga pumporna som säljs i butik eller ska det vara några speciella? Vad god rulltårtan ned ser ut, nästan så man känna vad den smakar.
ReplyDeleteonline pharmacy: Tack! De vanliga går att använda också. Jag har använt mig av Jab eller Kent pumpa.
ReplyDeleteSvar: åh detta ska jag testa :). Tack så mycket!
ReplyDelete