Pumpa rulltårta

1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk mald muskotnöt
1/4 tsk salt
3 stora ägg, rumstemperatur
2,3 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
150 gram pumpapuré

fyllning:

226 g färskost, rumstemperatur
2 msk osaltat smör, rumstemperatur
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 190 grader C. Lägg bakplåtspapper på en plåt ca 38 cm x 25 cm. Blanda i en skål, mjöl, bakpulver, bakpulver, kanel, muskotnöt och salt. Vispa äggen tillsammans med socker på hög hastighet i fem minuter, eller tills tjockt och fluffigt. Blanda i vaniljsocker och pumpapuré. Vänd försiktigt ner mjölblandningen. Häll smeten i den förberedda platen. Grädda i ca 13 - 15 minuter.

Blanda färskost, smör, florsocker och vaniljextrakt tills lätt och luftigt. Bred på tårtan och rulla ihop. Ställ i kylen för några timmar eller över natten.


Pumpkin Roll

1,5 dl flour
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp ground cinnamon
1/4 tsp ground nutmeg
1/4 tsp salt
3 large eggs room temperature
2,3 dl sugar
0,5 tsp vanilla sugar
150 g pumpkin puree

filling:

226 g cream cheese, room temperature
2 tbsp unsalted butter, room temperature
2 dl icing sugar
0,5 tsp vanilla extract

Preheat oven to 190 degrees C. Place parchment paper on a baking sheet about 38 cm x 25 cm. Mix in a bowl, flour, baking powder, baking soda, cinnamon, nutmeg and salt. Whisk the eggs together with sugar on high speed for five minutes, or until thick and fluffy. Mix in vanilla and pumpkin puree. Gently fold in the flour mixture. Pour the batter into the prepared sheet. Bake for about 13-15 minutes.

Mix cream cheese, butter, icing sugar and vanilla extract until light and fluffy. Spread on cake and roll up. Cover, and chill in the refrigerator for a few hours or overnight.