A wonderfully creamy and tasty spread to have on scones, bread...
Pumpa “smör”
100 g färskost
0,5 dl pumpapuré
1 msk farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
en nypa muskotnöt
en nypa ingefära
Mixa alla ingredienser tills krämigt.
Förvara i kylskåp.
Pumpkin Spread
100 g cream cheese
0,5 dl pumpkin puree
1 tbsp brown sugar
0,5 tsp vanilla sugar
0,5 tsp cinnamon
a pinch of nutmeg
a pinch of ginger
Mix all the ingredients in a bowl until
smooth. Store in the refrigerator.
10 Comments
Vilken fin färg det blev på smöret. Nyfiken på hur det smakar.
ReplyDeleteDet låter bra ang saffransbullarna, tänkte också baka med mandelmassa. Nu vet jag att det kommer att bli bra :-)
Ha gott!
Kram
Aldrig hört talas om :)
ReplyDeletemen det ser väldigt gott ut !
Spännande detta lät! Duktig du är på annorlunda recept, får du inspirationen där nerifrån eller? :)
ReplyDeletesv: Kan jag lova att det är! Måste hålla mig i styr för att inte proppa i mig alla på en gång ;)
ReplyDeleteSusanne: Tack! Ja, smaken blir sådär härligt len och kryddorna passar så bra med pumpa och färskost. Kram.
ReplyDeleteJenny: :) tack!
Amy: Tack. Jag tror inte att inspirationen kommer från Singapore, jag bara gillar att testa fram olika smaker :)
Emelie: Jag kan tänka mig att det inte blir lätt :)
So simple and yet it sounds amazing! I can think of so many ways to enjoy this!
ReplyDeleteIt looks and sounds amazing!
ReplyDeleteSpännande mix av smaker, låter riktigt gott.
ReplyDeleteGillar hur du använder pumpan till så mycket mer än vad man någonsin hade kunnat föreställa sig!
ReplyDeleteSounds yummy, first time I am seeing pumpkin spread. Very innovative
ReplyDelete