Is a antipasto from central Italy. It consists of roasted bread rubbed with garlic and topped with extra-virgin olive oil, salt and pepper. Variations may include toppings of spicy red pepper, tomato, vegetables, beans or cheese. The most popular recipe consists of fresh tomato, basil, garlic and onion. Bruschetta is usually served as a snack or appetizer.

Är en antipasto från centrala Italien. Den består av rostat bröd gnuggade med vitlök och toppad med extra virgin olivolja, salt och peppar. Variationer förekommer, t.ex kryddig röd paprika, tomat, grönsaker, bönor eller ost kan också användas. Det mest populära receptet består av färsk tomat, basilika, vitlök och lök. Bruschetta serveras vanligen som tilltugg eller förrätt.


Bruschetta

6 tomater, hackade
1 dl soltorkad tomat, hackad
3 klyftor vitlök, hackade
0,5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
0,5 dl färsk basilika
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
1 baguette eller chiabatta

I en skål, kombinera tomater, soltorkade tomater, vitlök, olivolja, vinäger, basilika, salt och peppar. Låt blandningen stå i 10 minuter.
Skär baguette/chiabattan i skivor. Lägg brödskivorna på en plåt och grilla i 250°C i övre delen av ugnen 1-2 minuter. Fördela tomatblandningen jämnt över brödskivorna.


Bruschetta

6 tomatoes, chopped
1 dl sundried tomatoes, chopped
3 cloves of garlic, chopped
0,5 dl olive oil
2 tbsp balsamic vinegar
0,5 dl fresh basil
¼ tsp salt
¼ tsp black pepper
1 baguette or chiabatta

Preheat the oven on broiler setting. In a large bowl, combine the tomatoes, sun-dried tomatoes, garlic, olive oil, vinegar, basil, salt, and pepper. Allow the mixture to sit for 10 minutes. Cut the baguette/chiabatta into 3/4-inch slices. On a baking sheet, arrange the baguette slices in a single layer. Broil for 1 to 2 minutes, until slightly brown. Divide the tomato mixture evenly over the bread slices.