Naan is good to eat with spicy stews. We ate these naan with this stew. The recipe is Amy's, who has the very lovely blog Amy's piece of cake, including many fine and good Indian recipes. Thanks Amy for this recipe.
Naan
8 st
1 pkt torrjäst
2,5 dl vatten, fingervarmt
2,5 dl naturell yoghurt
2,5 + 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olja
2 msk honung
(1 ägg, valfritt)
Blanda torrjäst, 2,5 dl mjöl och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja och honung till en smet. Blanda i resterande mjöl (5 dl) och knåda till en mjuk, smidig deg. Låt degen jäsa täckt till dubbel storlek, ca 1 timme.
Dela upp degen i 8 bitar. Knåda varje bit och rulla till bollar. Rulla eller platta bollarna till cirka 0,5 cm tjocka rundlar och ca 15-20 cm i diameter. Grädda i 250 graders ugn i 5-8 minuter. Pensla naan med smält smör och servera.
Naan
8 pieces
1 packet dry yeast, 11 g
2,5 dl water, lukewarm
2,5 dl plain yogurt
2,5 + 5 dl flour
1 tsp salt
2 tbsp oil
2 tbsp honey
(1 egg, optionally)
Mix dry yeast, 2.5 dl flour and salt in a bowl. Stir in water, yogurt, oil and honey into a paste. Mix in remaining flour (5 dl) and knead to a soft, smooth dough. Let the dough rise covered until doubled, about 1 hour.
Divide dough into 8 pieces. Knead each piece and roll into balls. Roll or flatten the balls to about 0,5 cm thick disks and about 15-20 cm in diameter. Bake in 250 degree oven for 5-8 minutes. Brush the naan with melted butter and serve.
13 Comments
Älskar Naan bröd mums kram Diana
ReplyDeleteååh, jag älskar ju naanbröd, måste testa detta recept!
ReplyDeleteJa, testa gärna!
DeleteVitlöksnaan har vi provat och det var verkligen gott, minsann om vi inte ska prova att göra egna.
ReplyDeleteJa, vitlöksnaan är gott!
DeleteHi Hovkonditorn, Thank you for coming to my blog. Your site looks great with many nice recipes. Will definitely coming back for more. :)
ReplyDeleteThanks for visiting my blog! I'm happy if you want to come back for more :)
DeleteSå kul att du testade receptet på bloggen :) Surdegsvarianten är bäst men detta är helt okej också, kram!
ReplyDeleteJa, tack än en gång! Surdegsvarianten måste jag också testa :) Kram
DeleteNaanbröd är så gott! Har aldrig testat att göra hemmagjort men det får nog bli nästa gång det är dags för indiskt :)
ReplyDeleteJa, det är det :) Ja, testa gärna att baka själv, så gott!
DeleteGreat blog here! Also your site loads up very fast! What web host are
ReplyDeleteyou using? Can I am getting your associate hyperlink to your host?
I wish my website loaded up as fast as yours lol
Here is my site; homepage
Great blog here! Also your site loads up very fast! What web host are you using?
ReplyDeleteCan I am getting your associate hyperlink to your host?
I wish my website loaded up as fast as yours lol
Feel free to visit my blog post: homepage
Also see my site - cash advance loan no faxing