Det här är en underbart god tårta och jag vet att kakefyll med smak av rom kan vara svårt att få tag på. Min påse är från Norge och de finns i alla fall inte att få tag på i Finland. Men istället kan man använda sig av vispad grädde blandat med kvarg och varför inte en skvätt rom. Gott oberoende. Den här blir perfekt till Midsommarfirandet. Tårtan är mitt bidrag till My Sweet Party.

This is a wonderfully delicious cake and I know that the filling with a flavor of rum can be difficult to find. My bags are from Norway and they are not sold in Finland. But instead you can use whipped cream mixed with curd cheese and perhaps a dash of rum. Delicious either way. This is perfect for Midsummer celebrations. The cake is my entry for My Sweet Party.


Marängtårta med jordgubb-romfyllning

1,5 dl socker
125 g margarin
2,5 dl mjöl
4 äggulor
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk

4 äggvitor
2 dl socker

1 påse kakefyll, med smak av rom
2 dl vispad grädde
jordgubbar

Börja med att separera äggvitorna från äggulan. Vispa socker och margarin poröst. Tillsätt äggulor en i taget och vispa väl.  Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och till sist mjölken. Blanda. Fördela degen på ett bakplåtspapper till en tunn platta.

Vispa äggvita och socker till en stadig massa. Fördela marängen över degen.
Grädda i 150 grader, i nedre delen av ugnen  ca 30 minuter. Låt svalna.

Koka kakefyllet enligt anvisning på påsen. Låt svalna. Vispa grädden och rör ner i kakefyllet.

Dela kakbottnet på mitten, så du får två lika stora bitar. Häll fyllningen på den ena kakbiten och strö på skivade jordgubbar. Lyft på den andra kakbiten. Dekorera med jordgubbar. Färdig att servera. Förvara i kylskåp.




Meringue Cake with Strawberry-Rum Filling

1,5 dl sugar
125 g margarine
2,5 dl flour
4 yolks
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
3 tbsp milk

4 egg whites
2 dl sugar

1 bag of cake filling, with rum taste
2 dl whipped cream
strawberries

Start by separating the egg yolks and whites. Beat sugar and margarine porous. Add the egg yolks one at a time, beating well. Stir in flour, baking powder and vanilla sugar and finally the milk. Mix. Spread the mixture on a parchment papaer.

Beat the egg whites and sugar until you get a stiff foam. Spread the meringue over the batter.

Bake at 150 degrees, in the lower part of the oven about 30 minutes. Allow to cool.

Boil the cake filling according to directions on the bag. Allow to cool. Whip the cream and stir into the cake filling.
Cut the cake in half, so you get two equal pieces. Pour the filling on one half and put sliced strawberries on. Lift the other half on top. Decorate with strawberries. Ready to serve. Store in the refrigerator.