It was a time since I baked buns. In these, I have used various seeds and dried cranberries. I like to bake bread with a little coarse flour, which is why I have used both rye and wheat flour. But it is just as easy to only use plain flour.
Semlor med tranbär och frön
2,5 dl mjölk
2 tsk torrjäst
1,5 dl havregryn
3 msk solrosfrön
3 msk linfrö
2 msk torkade tranbär
1,5 tsk salt
1 tsk sirap
2 msk olivolja
2 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
Lägg torrjäst, ljummen mjölk, havregryn, solrosfrön, linfrön och tranbär i en bunke. Låt stå i 15 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och mjöl lite i taget tills du får en smidig deg. Forma degen till bollar och ställ på en bakplåt. Låt jäsa i 60 minuter. Grädda semlorna i 220 C i ca 10 minuter.
Buns with Cranberries and Seeds
2,5 dl milk
2 tsp dry yeast
1,5 dl oatmeal
3 tbsp sunflower seeds
3 tbsp flaxseed
2 tbsp dried cranberry
1,5 tsp salt
1 tsp syrup
2 tbsp olive oil
2 dl rye flour
2 dl flour
Add dry yeast, lukewarm milk, rolled oats, sunflower seeds, flaxseeds and cranberries in a bowl. Let stand for 15 minutes. Add the remaining ingredients and flour a little at a time until you get a smooth dough. Shape the dough into buns and place on a baking tray. Let rise for 60 minutes. Bake buns in 220 ° C for about 10 minutes.
23 Comments
Vackra bröd, jag blir både frukost- och baksugen!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteVad gott med nyttiga frön och tranbär i dem. Jag tänkte på semlor med grädde och mandelmassa men dessa är ju som en fralla. Mums!
ReplyDeleteJa, faktiskt semla i Finland betyder fralla i Sverige :) Roligt!
DeleteMMMMM,...Your buns look extremely tasty & just fabulous too :)
ReplyDeleteI love cranberries a lot! Yummy Yum!
Thanks Sophie!!
DeleteHihi, vad kul! Min hund är en fransk bulldogg och de brukar kallas för frallor... Både bulle och fralla liksom.
ReplyDeleteDu är en av mina absoluta favoritbagare!!! Kram!
Hihi, javisst är det roligt med alla dessa ord :) Tack så mycket för din fina komplimang, jag blir riktigt rörd! Kram
DeleteLooks good and healthy. Definitely love to try it for sure. Thanks for sharing :)
ReplyDeleteDe känns som att de finska semlorna är betydligt nyttigare än de svenska :-) Hoppas allt är bra med dig!
ReplyDeleteHihi, så är det nog :) Tack, allt är bra med mig!
DeleteSå nyttigt och gott. Dina tranbärsscones testade jag ju och de var riktigt goda, kram!
ReplyDeleteTack! Roligt att du gillade tranbärssconen! Kram
DeleteVad gott!
ReplyDeleteTack!
DeleteDet ser verkligen gott ut! I övrigt kan jag bara hålla med momaskitchen, hihi!
ReplyDeleteDom här såg jättegoda ut! Jag gillar verkligen bröd med frön i !
ReplyDeleteTack Lotta!
DeleteHej vilken fin blogg , allt bra?
ReplyDeleteOj, tack! Allt är bara bra :)
Deleteåh, vilket spännande recept på semlor! låter som ett recept att spara :)
ReplyDeleteÖnskar dig en underbar fortsättning på veckan. kram
Tack Molly! Tack det samma, kram!
DeleteGud vad gott det ser ut. Frallor med mycket gott att bita i är ju bäst!
ReplyDelete