Till dessa snurror gjorde jag samma fyllning som jag hade i rotfruktsgratängerna, men lämnade bort grädden. De har mycket smak och passar bra som bl.a. utflyktsmat.
These spirals I made with the same filling I used in the root vegetable gratins, but left out the cream. They have a lot of flavor and are well suited to take along on pick nicks.
smördeg
rotfruktsblandning
ägg till pensling
Stek rotfrukterna tillsammans med lök och vitlök ca 10 minuter. Krydda och blanda i riven ost. Kavla smördegen till en fyrkant och lägg på rotfruktsblandningen. Rulla ihop och skär i bitar. Pensla med ägg och grädda i 200 grader tills de fått färg, ca 15-20 minuter.
puff pastry
root vegetable mixture
egg wash
Roll the pastry into a square and place on root vegetable mixture. Roll up and cut into pieces. Brush with egg and bake at 200 degrees until browned, about 15-20 minutes.
22 Comments
It makes a great presentation.
ReplyDeleteThanks :)
DeleteVilka fina och smarriga de ser ut! Spännande med rotfruktsfyllning!
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram
//Lana
Tack så mycket! Ha en fin dag, kram!
DeleteJag gillar´t! Det låter precis som nåt för mig. Skön söndag på dig!
ReplyDeleteTack Erika :) Ha en fin dag!
DeleteFiffigt att göra olika sorters rätter av samma ingredienser, söndagskramar!
ReplyDeleteJa, visst är det! Kram
DeleteGott :) och kakorna innan mmm kram Diana
ReplyDeleteSådana salta munsbitar gillar jag! Ser mycket gott ut!:)
ReplyDeleteTack Lisa!!
DeleteGahhh vad det ser gott ut : ) mums! kram Sofia
ReplyDeleteTack :) Kram
DeleteI am sure that with all these delicious recipes of yours everyone could be a vegetarian!Thank God I am!Love these rolls and your lentil stew too!
ReplyDeleteHave agreat Sunday, dear Katarina!
Thank you Lenia! You make me happy! Have a great day!
DeleteOh these look AMAZING! I am mad about anything pastry, so these are right up my alley.
ReplyDeleteThank you Peggy!
DeleteJag älskar utflyktsmat! Och utflykter=) Idag kokade jag blåbärssoppa och tog med till lekplatsen. Mysigt!
ReplyDeleteJa, utflykter är toppen och utflyktsmaten är viktig :)
DeleteMumsigt, rotfrukter är ju så gott, borde användas oftare:)
ReplyDeleteHoppas du har haft en jättebra helg!
Ha en fin kväll
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, så är det! Tack det samma, kram.
DeleteYou make a lot of fine & tasty foods, every day, I see!
ReplyDeleteThese filled puff pastry wheels look extremely tasty & fabulous even too, Katarina! :) Yummm!