Många goda ingredienser i ett och samma kex. Syrlighet från lime, sötma från tranbär och krispighet av nötter och havregryn. Mycket goda och fräscha.

Igår anlände vi till Amsterdam efter en 13 h flygresa. Resan gick smidigt, även om jag inte kunde sova ordentligt. Vi var på lägenhetsvisning och de flesta bostäder är annorlunda och intressanta med branta och smala trappor inne i lägenheterna. Man får motion bara att ta sig till bostaden :) Vädret känns väldigt kallt och det har lovats snö och minusgrader nu på helgen, brr. Men samtidigt känns det skönt med kalla kinder efter en stunds vandring ute. Idag skall vi bekanta oss med staden.

Many yummy ingredients in a single biscuit. Tartness of lime, the sweetness from the cranberries and crunchiness from the nuts and oatmeal. Very yummy and fresh.

Yesterday we arrived in Amsterdam after a 13 hour flight. The trip went smoothly, although I could not sleep properly. We were looking at apartments and most homes are different and interesting with steep and narrow stairs inside the apartments. You get exercise just to get to the apartment :) The weather feels very cold and snow and freezing temperatures are expected this weekend, brr. But at the same time, it feels nice with cold cheeks after a walk outside. Today we are going to explore the city.


Pistachio Lime Cranberry Oatmeal Cookies
20 cookies

120 g butter, soft
1 dl sugar
1 dl brown sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
zest of two small limes
juice of one lime
2 dl flour
3,5 dl oatmeal
1/4 tsp baking soda
1 dl salted pistachios, chopped
1 dl dried cranberries or dried blueberries

Preheat the oven to 175 degrees C. Cream butter, sugar, and vanilla sugar until fluffy. Add the egg and mix. Add the lime zest and juice and

the dry ingredients. Lastly stir in pistachios and dried berries. Put tablespoon sized balls on parchment paper lined sheets. Bake for 10-12 minutes.



Pistage Lime Tranbär Havregrynscookies
20 kakor

120 g smör, mjuk
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
zest av två små limefrukter
saften av en lime
2 dl vetemjöl
3,5 dl havregryn
1/4 tsk bikabonat
1 dl saltade pistagenötter, hackad
1 dl torkade tranbär eller torkade blåbär

Värm ugnen till 175 grader C. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt ägget och blanda. Tillsätt limeskal och saft och de torra ingredienserna. Slutligen rör i pistaschnötter och torkade bär. Lägg matskedsstora bollar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter.