En smakrik sås med bl.a. kokos och jordnötssmör. Smakerna tar mig till Asien och värmen.  Jag serverade såsen med kokt quinoa och toppade med grynost. Så gott!

A tasty sauce with coconut and peanut butter. The flavors takes me to Asia and the warmth there. We ate the sauce with cooked quinoa and cottage cheese. So yummy!


Kokos-Kikärtssås

1 röd lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2,5 dl passerade tomater
1 burk kikärtor
1 burk kokosmjölk
salt
peppar
sambal oelek
2 tsk jordnötssmör

Stek löken och vitlöken 1 minut i en kastrull med en skvätt olja. Tillsätt tomat, kikärtor och kokosmjölk. Låt småkoka 15 minuter. Krydda efter smak och rör i jordnötssmöret till sist. Servera med t.ex quinoa.

 
Coconut-Chickpea Sauce

1 red onion, finely chopped
1 garlic clove, finely chopped
2,5 dl passata tomato
1 can chickpeas
1 can coconut milk
salt
pepper
sambal oelek
2 tsp peanut butter

Fry the onion and garlic in a skillet for one minute with some oil. Add the tomato sauce, chickpeas and coconut milk. Let simmer for 15 minutes. Season to taste. Stir in the peanut butter. Serve with quinoa.