I have made several chia puddings in the past here, here and here. Now, I made a new version with banana and peanut butter. It was very good. The pudding is ideal for breakfast and as a snack. Have you made anything with chia seeds?
2 tbsp chia seeds
2,5 dl almond milk / milk
1 banana
1 tbsp peanut butter
Mash the banana in a bowl. Stir in chia seeds and peanut
butter. Whisk in the almond milk until combined. Place in the fridge overnight to
thicken.
Banan Jordnötssmör Chiapudding
2,5 dl mandelmjölk / mjölk
1 banan
2 msk chiafrön
1 msk jordnötssmör
Mosa bananen i en skål. Rör i chiafrön och jordnötssmör.
Häll i mandelmjölk och rör om. Placera i kylskåp över natten för att tjockna.
29 Comments
Jag älskar chiapudding, men har aldrig testat med jordnötssmör i. Vilken bra idé!!
ReplyDeleteJa, chiapudding är så gott och det passar bra att blanda i jordnötssmör också :) Tack!
DeleteOur taste buds are so similar!And that goes for our food habits!Love chia seeds and often make puddings like this delicious one of yours!
ReplyDeleteCheers,sweet Katarina!
Thanks Lenia! Yes, we like the same things :) Hugs!
DeleteI usually mix them in my morning oats or make a pudding like yours + cocoa powder.Yummy!!!
ReplyDeleteThat sounds delicious! Have a great day!
DeleteMåst eköpa chiafrön, ser dessa puddingar överallt - ser ut att vara något för mig! Särskilt denna med banan och jordnötssmör :)
ReplyDeleteTesta gärna, jag gillar dem mycket!
DeleteKöpt och vevat ihop enligt ditt recept ovan, dock med tillägg av lite kakao. Nu väntar jag spänt på morgondagens frukost! :)
DeleteKul Sara! Hoppas du gillar den.
DeletePerfekt för mig som försöker använda en del chiafrön! och banan och jordnötssmör är ju en toppenkombo!
ReplyDeleteRoligt om du gillar denna kombination!
DeleteJag är ju nyfrälst på det här med chiapudding (bland annat tack vare dig) och den här måste jag helt klart testa!
ReplyDeleteRoligt att du också gillar dem!
DeleteChia frön har jag haft i bröd. Din pudding ser god ut : ) kram Sofia
ReplyDeleteJa, de går bra att ha i bröd också. Tack och kram!
DeleteSå gott! :-) Härliga och spännande smaker tillsammans. Blir något nytt att testa i sommar, tack för tipset!
ReplyDeletehttp://socalluscupcakes.blogspot.se
DeleteTack Elin!
DeleteChia är nytt för mig, aldrig testat. Kanske ska göra det i sommar.
ReplyDeleteKram kram
Ja, gör det :) Kram
DeleteJust chiapudding har jag aldrig gjort, men däremot har jag nästan alltid mald chia i mitt matbröd. Det gör att det blir saftigt och är ju dessutom supersupernyttigt med alla sina goda fettsyror. Chiafrön brukar jag också ha i min frukostgröt, och då lägger jag dem i blöt kvällen innan. Jag brukar också ha i lite mald chia i mina köttbullar. Borde ju funka även i vegetariska bullar av olika slag.
ReplyDeleteJag brukar också ha chia i bröd och i energibollar. Ja, det går säkert att ha i vegetariska bullar också. Tack för många bra tips.
DeleteSpännande! Jag testade overnight oats idag och det var så gott fast utan chiafrön. Ska köpa de när jag går och handlar idag :) Kram!
ReplyDeleteLåter också spännande. Är det typ som bircher müsli? Kram
DeleteJag älskar att göra chiapudding. Går att variera i all oändlighet med olika sorters mjölk, bär, frukt, nötter, kakao, karob, osv. Det är ju en bra ingrediens i bakning också. Och i gröten, och i davosgröt, och, och, och, haha :)
ReplyDeleteHar faktiskt redan gjort en chiappudding som liknar den ovan, och tyckte den var mycket god :)
Ja, chia är väldigt användbart och jag har använt dem också i bröd, bakverk, gröt, energibollar...
DeleteI made your lovely chia dessert & loved it too. I haven't made a lot with my chia seeds but am experimenting a lot!
ReplyDeleteHere are 2 success recipes using them though, hope you like it too! http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/01/08/vegan-gluten-free-mango-clementine-smoothies-with-black-chia-seeds/ and:
http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2012/12/05/gluten-free-vegan-cashew-chocolate-pumpkin-spread-chia-smoothies/
Great! It's really yummy. I will check out your recipes :) Thanks!
Delete