När vi var i juni i Finland, köpte jag Kung Markatta lakritspulver. Så nu har jag gjort en fräsch curd med smak av citron och lakrits. Jag tog två teskedar lakritspulver, men kan tycka att lite till skulle ha passat för att få en mer tydlig smak av lakrits. Men testa själv, den blev mycket god.
Yesterday we visited the Rijksmuseum and the Van Gogh museum with my
mother-in -law. One tip is to book tickets online and visit these early in the
morning. Then you do not have to queue and have plenty of space to walk around.
Today we are going to Anne Frank House.
When we were in Finland in June, I bought Kung Markatta licorice
powder. So now I've made a fresh curd flavored with lemon and licorice. I took
two teaspoons of licorice powder, but if you want a more distinct taste of
licorice, take some more. But try for yourself, it was very good.
Citron-Lakritscurd
3 ägg
2 dl socker
80 ml citronjuice
60 g smör
2-2,5 tsk lakritspulver, eller
efter smak
Koka upp ägg, socker och
citronjuice under omrörning, tills blandningen tjocknar, ca 10 minuter. Blanda
sedan i smör och lakritspulver. Låt svalna och ställ kallt.
Lemon-Licorice Curd
3 eggs
2 dl sugar
80 ml lemon juice
60 g butter
2-2,5 tsp licorice powder, or to
taste
Boil the eggs, sugar and lemon
juice, stirring, until mixture thickens, about 10 minutes. Then mix in the
butter and licorice powder. Let cool and refrigerate.
31 Comments
Mmm. Älskar kombon.
ReplyDeleteTack :)
DeleteGenialt säger jag utan att ha hunnit prova :)
ReplyDeleteTack Elin :)
DeleteVilken bra idé! Jag ska göra lemon curd på sambons begäran, och även han älskar lakrits. Det blir perfekt detta! Tack för all inspiration du alltid bjuder på. Kram!
ReplyDeleteMen så bra då, smaka dig fram med pulvret :) Tack fina du! Kram
DeleteOh my, så gott! Hur länge håller det i kylen/frysen tror du? Eller man kanske måste använda upp det direkt?
ReplyDeleteMums mums... :)
Tack! Ja, mycket gott. Curden håller nog en vecka åtminstone, men den är så god att den kommer ta slut tidigare :) Jag har inte testat att frysa curd, men det borde väl funka? Ha det bra.
DeleteJag har iaf testat att frysa blåbärscurd och det funkade finfint.
DeleteKatarina, detta recept låter makalöst gott. Nu sitter jag och tänker på finska lakrispinnar med citronfyllning..
Vad använde du detta till? Åt med sked och log nöjt? :-)
Tack! Jag använde den bl.a. i dessa pajer http://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/07/lemon-licorice-curd-tart.html
Deleteoch så är den god bara så där :) och på vaniljglass.
Lucky you!I visited Amsterdam 2 years ago and it was love at first sight!I am sure you enjoy living in this colorful lively city!
ReplyDeleteHugs!
It's a really lively and nice city. And it's a great summer city. Hugs!!
DeleteThanks Kalyan!
ReplyDeleteMums vad gott kram Diana
ReplyDeleteJa, mycket gott! Kram
DeleteJag började dregla bara jag läste rubriken. Åh, så gott! Jag älskar kombinationen citron och lakrits.
ReplyDeleteHihi, det är en så god kombination :)
DeleteMen nej, vad gott! Citron och lakrits - mums!
ReplyDeleteJa, de passar fint ihop :)
DeleteMen gud vad gott, det passar ju så bra ihop citron och lakrits.
ReplyDeleteKram
Ja, stämmer :) Kram
DeleteSuch a neat idea! I didn't even know such a thing as licorice powder existed, cool!
ReplyDeleteThanks Koko! Licorice is very common in Finland and Sweden :)
DeleteMuuuums! Vad ska man ha den till?
ReplyDeleteDu kan använda den på samma sätt som vanlig citroncurd. Idag har jag ett pajrecept på bloggen med just citron-lakritscurden. Att ha på glass, till scones i rulltårta passar också bra.
DeleteMen vad smarrigt! Måste jag testa. Tack för alla suveräna recept!
DeleteTack snälla!
DeleteMåste säga att här sitter jag med morgonkaffet och tycker att det kanske inte var så snällt . Jag känner smaken i munnen och den känns ljuvlig. // Tack för att du delar med dig
ReplyDeleteMåste säga att smaken är ljuvlig och den är riktigt len och fin :) Tack!
DeleteLåter himmelskt gott för en som gillar citron- lakritskombon! :-)
ReplyDeleteJa, den är så god :)
Delete