A good sauce with heat from the chilli. Reduce the amount of chilli if you do not like hot sauces. Very delicious with a slice of bread or even as a filling in tortilla.
Butternut
Squash Bean Chili
1
red onion, chopped
1
garlic clove, minced
1
red bell pepper, chopped
1
small butternut squash, peeled and chopped
olive
oil
sea
salt
black
pepper
0,5-1
tsp chili powder
0,5
tsp ground cumin
pinch
of cinnamon
pinch
of brown sugar
1
can diced tomatoes
2,5
dl vegetable broth (1 cup)
1
can black beans, rinsed and drained
Heat
a pan with olive oil and fry onion, garlic, bell pepper and butternut squash
for 10 minutes. Add the spices and cook for 2 minutes. Add the tomatoes and
vegetable broth and let simmer for 20 minutes. Add the beans and cook for
another 20 minutes or until the butternut squash is soft.
Butternut
Squash Bön Chili
1
rödlök, hackad
1
vitlöksklyfta, hackad
1
röd paprika, hackad
1
liten butternut squash, skalad och hackad
olivolja
havssalt
svartpeppar
0,5-1
tsk chilipulver
0,5
tsk malen spiskummin
nypa
kanel
nypa
farinsocker
1
burk tärnade tomater
2,5
dl grönsaksbuljong
1
burk svarta bönor, sköljda och avrunna
Värm
en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, paprika och squashen i 10
minuter. Tillsätt kryddor och stek i 2 minuter. Tillsätt tomater och
grönsaksbuljong och låt sjuda i 20 minuter. Lägg i bönorna och koka i
ytterligare 20 minuter eller tills squashen är mjuk.
11 Comments
Låter gott och värmande med chili! Perfekt till kalla och ruggiga höstdagar!
ReplyDeleteKram kram
//Lana
Ja, precis! Kram
DeleteDet ser så gott ut:) Butternut squash hör till mina favoriter:)
ReplyDeleteTack, det var mycket gott :)
DeleteSå gott och vackert höstorange! Kram!
ReplyDeleteTack Erika. Kram!
DeleteDet var inte dumt att rulla in chilin sådär. Goda ingredienser och god smaksättning.
ReplyDeleteIt looks and sounds so tasteful!
ReplyDeleteHave a lovely week,dear!
Thanks Lenia. Have a great week too, hugs!
DeleteVerkar himla gott!
ReplyDeleteTack, den var mycket god.
Delete