Blodapelsiner är så goda. Jag äter dem som sådana, gärna kylskåpskalla, pressar till juice eller varför inte som här blandar i en chiapudding. Mättande, fräscht och  gott. Detta är mitt bidrag till månadens sötsak hos Söta saker, morgon.

Blood oranges are so good. I eat them as such, preferably refrigerator cold, as juice  and as here in a chia pudding. Hearty, fresh and delicious. This is my contribution to this month's challenge, morning at Söta saker.



Coconut Blood Orange Chia Pudding

2 dl coconut milk
2,5 tbsp chia seeds
1 blood orange, chopped, save some for garnish
vanilla extract

Mix everything together and put in the fridge for a couple of hours or overnight. Stir after 30-60 minutes, so that the chia seeds don't stick to each other. Top with blood orange pieces and coconut.



Kokos Blodapelsin Chia Pudding

2 dl kokosmjölk
2,5 msk chiafrön
1 blodapelsin, hackade, spara lite till garnering
vaniljextrakt

Blanda ihop allt och ställ i kylen ett par timmar eller över natten. Rör om efter 30-60 minuter, så att chiafröna inte klibbar ihop. Topp med blodapelsinbitar och kokos.