Irresistible cookies that are chewy in the middle and crisp at the edges. Use your favorite chocolate or use both dark and white chocolate. Yummy!
ca 20 cookies
125 g smör
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl kokossocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk vaniljsocker
150 g mörk och vit choklad
Rör smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda ner resten av ingredienserna. Rulla ca 20 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta ut dem en aning. Lämna utrymme mellan kexen för de växer i ugnen. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter. Kexen skall vara sega i mitten och knapriga i kanten.
Choklad Cookies
about 20 cookies125 g butter
1 1/4 dl sugar
1 1/4 dl coconut sugar
1 egg
3,5 dl flour
1/4 tsp salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate
0,5 tbsp vanilla sugar
150 g dark and white chocolate pieces
Beat butter and sugar into a creamy batter. Add egg and stir well. Mix and stir in the remaining ingredients. Roll about 20 balls of the dough and place them on a parchment paper lined baking sheet, flatten them slightly. Leave space between the cookies, for they will grow in the oven. Bake at 175 degrees for 13-15 minutes. The cookies will be chewy in the middle and crunchy at the edges.
4 Comments
Ser jättegoda ut! Trevligt med text både på svensk och engelska, men vilket jobb för dej! Jag hinner tyvärr inte med att skriva på båda språken, fast det vore trevligt.
ReplyDeleteTack! Jag bodde utomlands när jag startade bloggen, så nu har det blivit ganska naturligt att jag skriver på båda språken. Roligt att du hittat hit och tack att du lämnade en kommentar.
DeleteCookies är alltid lika gott! Jag har gjort en hel bakbok till mig själv med flera av dina cookierecept. Kram!
ReplyDeleteJa, cookies funkar alltid :) Tack, vad roligt att höra! Kram
Delete