En inte alltför söt kaka och gjord på rågmjöl istället för vitt mjöl. Om man vill kan man gärna servera lite vaniljglass till. 

A not too sweet cake and made ​​from rye flour instead of white flour. If you want you can happily serve it with some vanilla ice cream.


Rye Cinnamon Cake with Streusel

50 g coconut oil, solid form
120 g quark (8 tbsp)
2 eggs
8 tbsp coconut sugar
2,5 dl rye flour
1,5 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp vanilla extract
4 tbsp cinnamon chips, optional

streusel
50 g oatmeal
1 tbsp rye flour
4 tbsp coconut sugar
10-15 g coconut oil, soft

Mix coconut oil, quark and the eggs in a bowl. Add the rest of the ingredients and pour the batter into well greased baking dishes, I used two 15 x 15 cm, but you can use one big as well. For the streusel, mix all the ingredients together, and put on the batter. Bake in 175 C for about 20 minutes (longer if you use a bigger baking dish).


Råg Kanelkaka med Smul

50 g kokosnötolja, fast form
120 g kvarg (8 msk)
2 ägg
8 msk kokossocker
2,5 dl rågmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt
4 msk kanelchips, valbart

smul
50 g havregryn
1 msk rågmjöl
4 msk kokossocker
10-15 g kokosnötolja, mjuk

Blanda kokosolja, kvarg och äggen i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och häll smeten i väl smorda formar, jag använde två 15 x 15 cm, men du kan använda en stor också. För smulet, blanda alla ingredienser tillsammans, och strö på smeten. Grädda i 175 C i ca 20 minuter (längre om du använder en större ugnsform).