En kaka som är aningen kladdig med smak av choklad och kaffe låter i mina öron mycket gott. Och vet ni vad, det är precis vad det är också :) Gillar man inte kaffe går det att uteslutas och istället för vanlig choklad kan man ta en smaksatt.

A cake that is perfectly sticky with flavors of chocolate and coffee sounds in my ears very yummy. And you know what, that's exactly what it is :) If you don't like coffee you can omit it and instead of regular chocolate you can use a flavoured one.



Chocolate Mocha Cake

120 g coconut oil
200 g dark chocolate
2 eggs
2 dl coconut sugar
1,5 tbsp coffee granules
2 tsp vanilla
1,5 dl almond flour
2 tsp baking powder
pinch of salt

Preheat oven to 175 C degrees. Line a baking dish, 20 x 20 cm, with parchment paper. Melt the chocolate and and add the coconut oil. Stir until combined. In a bowl, whisk eggs, coffee, vanilla and sugar. Blend chocolate mixture into egg mixture.

Mix almond flour, baking powder and salt and add the mixture into the chocolate-egg mixture. Pour batter into the baking pan and bake for about 30 minutes, do not overbake. Let cool and refrigerate. Cut into squares.


Choklad-Mockakaka

120 g kokosolja
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl kokossocker
1,5 msk snabbkaffepulver
1 tsk vanilj
1,5 dl mandelmjöl
2 tsp bakpulver
nypa salt

Värm ugnen till 175 C. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Smält chokladen och tillsätt kokosoljan. Blanda. I en skål, vispa ägg, kaffepulver, vanilj och socker. Blanda chokladblandningen i äggsmeten.

Blanda mandelmjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen i choklad-äggblandningen. Häll smeten i bakformen och grädda i ca 30 minuter, övergrädda inte. Låt svalna och ställ i kylskåp. Skär i rutor.