Ett kärt barndomsminne är denna goda kräm med rabarber och jordgubbar. Mamma gjorde den ofta till min syster och mig när vi var barn. Jag gillar att äta den ljummen med vaniljglass, men varför inte servera den med kokosmjölk. Den går bra att äta kall också. Den här veckan kommer ni att få rabarberrecept här på bloggen, hoppas det uppskattas. 

Rhubarb cream, a cherished childhood memory. Mom did it often to my sister and me when we were kids. I like to eat it warm with vanilla ice cream, but why not serve it with coconut milk. It's fine to eat cold as well. This week I will be sharing rhubarb recipes with you, I hope you will appreciate that. 


Rhubarb Cream

5-6 rhubarb stalks, cut into pieces
5 dl water (2 cups)
1 dl tagatose or sweetener of your choice (1/2 cup)
2,5 tbsp potato starch

strawberries, optional

Add water and sugar in a saucepan and bring to a boil. Then add the rhubarb and leave to simmer until the rhubarb is soft, about 10 minutes. Mix the potato starch with a little water and pour it slowly into the rhubarb mixture stirring all the time. When you see a few bubbles remove the pan from the heat and add a few sliced strawberries if you like. Let cool for a while and serve lukewarm with coconut milk or whipped coconut milk.


Rabarberkräm

5-6 rabarberstjälkar, skurna i bitar
5 dl vatten
1 dl tagatos eller annat sötningsmedel
2,5 msk potatisstärkelse

jordgubbar, valbart

Lägg vatten och socker i en kastrull och koka upp. Tillsätt sedan rabarbern och låt sjuda tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Rör ut potatismjölet med lite vatten och häll den långsamt i rabarberblandningen under omrörning. När du ser några bubblor ta bort kastrullen från värmen och tillsätt några skivade jordgubbar om du vill. Låt svalna en stund och servera ljummen med kokosmjölk eller vispad kokosmjölk.