Mazarin is one of my favorite cakes and I was so happy when these muffins turned out to taste almost the same. You can if you want add almond extract, but I think the almond paste in itself gave much almond flavour. Moist, delicious and gluten-free.
Mazarinmuffins, glutenfri
150 g mandelmassa, riven
100 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2-3 dl hallon
1 tsk potatismjöl
Riv mandelmassan i en skål och tillsätt smör och socker. Rör
om tills allt är blandat. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät. Blanda
ner mandelmjöl och bakpulver. blanda hallon och potatismjöl och rör ner i
smeten. Fyll 6 silikonformar (7cm i diameter) eller muffinsformar med smeten.
Grädda i 175 C ca 15 minuter.
Mazarin Muffins, gluten-free
150 g almond paste, grated
100 g butter, softened
0,5 dl coconut sugar
2 eggs
2 dl almond flour
1 tsp baking powder
2-3 dl raspberries
1 tsp potato flour
Grate the almond paste into a bowl and add the butter and
sugar. Stir until well blended. Add the eggs one at a time and stir the batter
smooth. Mix in the almond flour and baking powder. Mix the raspberry and potato
flour and stir into the batter. Fill 6 silicone molds (7cm in diameter) or
muffin cups with batter. Bake at 175 C for about 15 minutes.
6 Comments
Gud vad gott det ser ut! Kram
ReplyDeletewww.healthymaja.devote.se
Tack :) De blev så goda! Kram
DeleteI would love to try these babies!
ReplyDeleteHave a lovely week,dear Katarina!
Thanks dear!
DeleteDe är mina favoritbakelser också! Jag älskar allt med marsipan;D De här måste jag nog göra,tack :)
ReplyDeleteJa, visst är det så gott! Tack :)
Delete