I looked through my pictures and found this chocolate-peanut butter cake. It's too good not to blog about. How have I missed that? But better late than never. If you like chocolate and peanut butter then I recommend you to try the cake. I have used peanut butter powder, but it will probably be fine to use peanut butter as well. If you use peanut butter, then add a little more of the almond flour.
2 flax-eggs (2 tbsp ground flax seeds + 5 tbsp water, mix and let sit for 15 min)
1,5 dl almond flour (2/3 cup)
0,5 dl powdered peanut butter, PB2 (1/4 cup)
0,5 dl cacao powder (1/4 cup)
1 tsp baking powder
0,5 dl dates syrup (1/4 cup)
0,5 dl water (1/4 cup)
1 tsp vanilla
1 dl dark chocolate pieces (½ cup)
Stir all the ingredients in a bowl. Pour the batter into three silicon molds (7cm). Bake the cakes at 175 C for about 10-15 minutes. You don't want to over bake them. Drizzle on some peanut butter if you like.
Choklad-Jordnötssmörkakor
2 lin-ägg (2 msk malda linfrön + 5 msk vatten, blanda och låt stå i 15 min)
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pulveriserat jordnötssmör, PB2
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
0,5 dl dadelsirap
0,5 dl vatten
1 tsk vanilj
1 dl mörk choklad bitar
Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i tre silikonformar (7cm). Baka kakorna vid 175 C i ca 10-15 minuter. Övergrädda dem inte. Ringla på lite jordnötssmör om du vill.
9 Comments
My mouth is watering! I am glad you blogged about these yummy babies!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks Lenia! Have a lovely day, hugs!
DeleteOh, vad gott detta ser ut och en del ingredienser som jag inte brukar använda. Spännande!
ReplyDeleteHerregud, tänk om jag kunde missa sådant här också! ;) Ser grymt gott ut mmmm! Stor kram!
ReplyDeleteTack Amy :) Kram!
DeleteNej, att inte blogga om dessa hade ju nästan varit skamligt! Men det där med linägg, rör man samman det först eller blandar man ner malda frön och sedan vatten? Och jordnötssmör i pulverform? Det var nåt nytt, det har vi varken sett eller läst om någon annanstans.
ReplyDeleteJaja, i mappen åker receptet i alla fall!
Kramar på dej
Man blandar först malda linfrön med vatten och låter det stå i 15 minuter. Sedan blandar man i resten av ingredienserna. Har man inte jordnötssmör i pulverform kan man istället ta mera mandelmjöl och kanske toppa med jordnötssmör? Jag har köpt pulvret i NY, men jag tror att man nog får tag på det i Sverige också. Kram
DeleteSer farligt gott ut :-) dom borde ta slut snabbt hemma hos mig!
ReplyDeleteTack Rebecca :)
Delete