Jag är väldigt förtjust i olika röror och äter dem gärna med olika maträtter, på knäckebröd eller som dip till grönsaker eller tortillachips. Baba ganoush görs på aubergine och i Singapore finns det många olika varianter och storlekar på aubergine. Du kan använda den aubergine du får tag på. 

I'm very fond of different dips and eat them happily with various dishes, on crispbread or as dip for vegetables or tortilla chips. Baba ganoush is made of eggplants and in Singapore, you can get many different types and sizes of eggplant. You can use the eggplant you are able to get hold of.


Baba Ganoush

2 medium eggplants 
0,5 dl tahini
0,5 dl emon juice
2  garlic cloves, minced
1/4-0,5 tsp ground cumin
0,5 tsp salt
2 tbsp fresh parsley, chopped

Preheat the oven to 200 degrees C. Prick the eggplants all over with a fork. Place on a baking sheet and roast for about 20 minutes. Remove from the oven and allow to cool. Peel the skin off the eggplant. Discard the skin. Put alll the ingredients in a food processor and mix until smooth. Season to taste.


Baba Ganoush

2 auberginer 
0,5 dl tahini
0,5 dl citronsaft
2 vitlöksklyftor, hackade
1/4-0,5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk salt
2 msk färsk persilja, hackad

Sätt ugnen på 200 grader C. Gör hål i äggplantorna med en gaffel. Lägg dem på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Dra bort skinnet på auberginerna och lägg aubergineköttet med resterande ingredienser i en matberedare och mixa tills slät. Smaka av.