Jag bjöd på kladdiga chokladbakelser på nyår. Choklad brukar vara temat på våra nyårsdesserter och det är ju så gott med choklad. Jag har alltid gillat choklad, men inte chokladglass. Lite konstigt kan man tycka. Men jag äter chokladglass nu och då, men jag föredrar ändå vaniljglass. Gillar du choklad och chokladglass?

I made sticky chocolate cakes for New Year's Eve. Chocolate tends to be the theme of our New Year desserts and it's so good with chocolate. I always liked chocolate, but not chocolate ice cream. A bit strange, one might think. But I eat chocolate ice cream now and then, but I still prefer vanilla ice cream. Do you like chocolate and chocolate ice cream?


Chocolate Cakes
2 pcs

1 flax egg (1 tbsp ground flaxseed + 2,5 tbsp water, put in the fridge for 15 minutes)
0.5-3/4 dl coconut sugar (1/4-1/3 cup)
1,5 dl almond flour (2/3 cup)
2 tbsp coconut oil, liquid
1 tbsp cocoa powder
0,5 tsp baking powder
chocolate chips

Mix flaxseed egg, coconut sugar, almond flour, coconut oil, cocoa, and baking powder in a bowl. Divide the batter between two silicon molds (7 cm) and top with chocolate chips. Bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool and drizzle with melted chocolate. 


Chokladkakor
2 st

1 linfrö- ägg (1 msk malda linfrön + 2,5 msk vatten, lägg i kylen i 15 minuter)
0,5-3/4 dl kokossocker
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja, flytande
1 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
chokladchips

Blanda linfrö-ägg, kokossocker, mandelmjöl, kokosolja, kakao, och bakpulver i en skål. Fördela smeten mellan två silikonformar (7 cm) och toppa med chokladbitar. Baka i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna och ringla på smält choklad.