Jag blev sugen på pepparkaka och jag hade ännu pepparkakskrydda i skåpet, så det fick bli kex med smak av tranbär och pepparkaka. Jag kan berätta att dessa smaker smakar också i februari :)

I was craving gingerbread and I had still gingerbread spice in the cupboard, so I made cookies with cranberries and gingerbread flavor. I can tell you that these flavors taste really good also in February :)


Tranbärskex med pepparkakssmak

120 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5 dl torkade tranbär
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och kokossocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, tranbär, pepparkakskrydda, bakpulver och salt, blanda. Forma smeten till bollar och platta till dem. Lägg dem på en plåt med baplåtspapper. Grädda i ca 12 minuter eller tills de börjar få färg.


Cranberry Cookies with gingerbread flavor

120 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
0,5 dl dreid cranberries
1 tbsp gingerbread spice
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and coconut sugar until well combined. Stir in rolled oats, flour, cranberries, gingerbread spice, baking powder and salt. Form the batter into balls and flatten them. Put the cookies on a baking sheet lined with parchment paper. Bake for about 12 minutes or until the cookies are golden brown.