Du vet doften av nybakat bröd, ahh och att ta den första tuggan av ett ännu varmt bröd är något av det bästa. De här semlorna blir väldigt fluffiga och goda och de är även följande dag som färska. Av detta recept blir det ca 20 st, men vill man större bröd så då ger receptet 10-15 st. 

You know the smell of freshly baked bread, oh, and to take the first bite of a still warm bread is so yummy! These rolls get very fluffy and good and they are the following day still soft and fresh. For this recipe, you will get about 20 pc, but if you want bigger rolls, you can make 10-15 pcs.



Fullkorns-Solrosfrösemlor
ca 20 st

5 dl valfri mjölk
1 påse torrjäst (11g)
5 dl havregryn
0.5 dl sirap
ca. 6-7 dl mjöl (fullkorn)
1 dl solrosfrön
0.5 dl olja
1,5 tsk salt

Värm mjölken till 42 C. Häll i torrjästen, havregrynen och hälften av sirapen. Låt stå 15 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser och knåda till en slät deg.

Forma degen till semlor och låt jäsa övertäckta i 40 minuter. Pensla med vatten och toppa med solrosfrön. Grädda i 200 C 10-12 min.



Whole Wheat Sunflower Seed Rolls
about 20 pc

5 dl milk of your choice
1 packet of dry yeast (11g)
5 dl oatmeal, gf
0.5 dl syrup
about 6-7 dl flour (whole wheat)
1 dl sunflower seeds
0.5 dl oil
1.5 tsp salt

Warm the milk to 42 C. Add dry yeast, oats and half of the syrup. Let stand for 15 minutes. Then mix in the remaining ingredients and knead to a smooth dough.

Shape the dough into buns and let rise covered for 40 minutes. Brush with water and top with sunflower seeds. Bake at 200 C 10-12 minutes.