I don't often bake cookies, but once I do, I want them to contain chocolate. I used coconut oil with coconut flavor, but you can use tasteless too. These are simple to bake and I store mine in the refrigerator to keep them crisp. In Singapore, the air humidity is high that everything easily loses its crispness.
Peanut Butter Oatmeal Cookies
6 cookies
2 tbsp coconut oil
2 tbsp peanut butter
1 tbsp almond milk
3 tbsp coconut sugar
0.5 tsp vanilla
1 dl gluten-free oats
3/4 dl gluten-free flour
1 tsp flaxseed flour
1 tsp baobab powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
chocolate chips, to taste
Mix coconut oil, peanut butter, almond milk, coconut sugar
and vanilla in a bowl. Add the remaining ingredients and stir until everything
is combined. Roll the mixture into balls and put on a baking sheet lined with
parchment paper. Flatten them slightly. Bake at 175 C degrees for about 15
minutes. Let cool.
Jordnötssmör-Havrekex
6 st
2 msk kokosolja
2 msk jordnötssmör
1 msk mandelmjölk
3 msk kokossocker
0,5 tsk vanilj
1 dl havregryn, glutenfri
3/4 dl glutenfritt mjöl
1 tsk linfrömjöl
1 tsk baobabpulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
chokladchips, efter smak
Blanda kokosolja, jordnötssmör, mandelmjölk, kokossocker och
vanilj i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt är
kombinerat. Rulla blandningen till bollar och lägg på en plåt klädd med
bakplåtspapper. Platta till dem något. Baka i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt
svalna.
4 Comments
Låter mycket gott! Men tror du att jag kan byta ut det glutenfria mjölet+linfrömjölet+balobapulvret mot något "vanligt mjöl"?
ReplyDeleteHej! Ja, det borde nog funka så också. Lycka till!
DeleteVad gör baobabpulver? Det har jag inte sett här. Dina kex ser fina ut:)
ReplyDeleteBaobabpulver är en superfood. Den är rik på vitamin c, fibrer och antioxidanter. Den har en god smak av citrus och vanilj. Tack!
Delete