A different twist on risotto. Instead of rice, I used the cauliflower and broccoli. It was so good that it pays to do a double batch.
Cauliflower-Broccoli Risotto
1 portion
150 g cauliflower
50 g broccoli
0.5 red onion
1 tsp garlic-ginger paste (or use fresh garlic and ginger)
1 dl coconut milk
salt
parsley
In a food processor mix the cauliflower, broccoli and onion until the cauliflower and broccoli resembles rice. Heat a skillet with some coconut oil and add the vegetables and garlic-ginger paste. Fry for a couple of minutes, then add the coconut milk and let simmer until the vegetables are tender. Add salt and parsley.
Blomkål-Broccoli Risotto
1 portion
150 g blomkål
50 g broccoli
0,5 rödlök
1 tsk vitlök-ingefärapasta (eller använd färsk vitlök och ingefära)
1 dl kokosmjölk
salt
persilja
I en matberedare blanda blomkål, broccoli och lök tills blomkål och broccoli liknar ris. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja och lägg i grönsaker och vitlök-ingefärapasta. Stek i ett par minuter, tillsätt sedan kokosmjölk och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt salt och persilja.
3 Comments
Vi har också provat att göra broccolirisotto, fast på lite annat vis. Denna måste ju gå fint till fisk tack vare kokossmaken!
ReplyDeleteKramar
Ja, den passar säkert! Kram
DeleteVilken härlig low carb variant!
ReplyDelete