Falafel har alltid varit en favorit och det är något jag gärna äter på restaurang. Jag utesluter helst koriander då jag har svårt för smaken, men gillar du kryddan kan du bra tillsätta den i biffarna. Hur gör du dina falafel och har du något bra recept att dela med dig?

Falafel has always been a favorite, and it's something I love to eat at the restaurant. I exclude cilantro because I do not like the taste, but if you like the spice, feel free to add it into these patties. How do you make your falafel and do you have any good recipes to share?


Falafel Burgers

1 can of chickpeas, rinsed and drained
1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
one handful fresh parsley
1 tsp cumin
pinch of chili powder
1 tbsp almond flour

Mix all the ingredients in a food processor until fairly smooth. Shape into four patties. Heat a skillet with coconut oil, add the burgers and fry on both sides until golden brown. You can make the burgers in the oven as well, 200 C for about 20 minutes. 



Falafel Burger

1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1 liten röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
en handfull färsk persilja
1 tsk spiskummin
nypa chilipulver
1 msk mandelmjöl

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Forma till fyra biffar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och stek på båda sidor tills de är gyllenbruna. Man kan även grädda biffarna i ugnen, 200 C i ca 20 minuter.