Alltså, den här kakan är så god. Den bevisar att man kan baka gott utan socker och vetemjöl. Jag lovar att man inte märker att den är av det nyttigare slaget. Jag hittade receptet hos Sanni och som hon skriver är kakan otroligt saftig och god. 

Omg, this cake is so good. It proves that you can bake without white sugar and wheat flour. I promise that you will not notice that it is a healthier kind of cake. I found the recipe on Sanni's blog and as she says the cake is incredibly moist and delicious.



Morotskaka, low-carb

1 ägg
3 msk erytritol
0,5 dl grädde
40 g smör, smält
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl hasselnötsmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
en nypa ingefära
1,5 dl fint riven morot

frosting
3 msk philadelphiaost
1 tsk grädde
6 droppar vanilj NuStevia
3 droppar citron NuStevia

Värm ugnen till 175 C grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt grädde, smör, de torra ingredienserna och riven morot. Blanda tills slät. Häll smeten i en liten bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Blanda alla ingredienser för frostingen och bred på den svalnade kakan.


Carrot cake, low-carb

1 egg
3 tbsp erythritol
0.5 dl cream
40 g butter, melted
0.5 dl almond flour
0.5 dl hazelnut flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
a pinch of ginger
1.5 dl finely grated carrot

frosting
3 tbsp cream cheese
1 tsp whip cream
6 drops vanilla NuStevia
3 drops lemon NuStevia

Preheat oven to 175 C degrees. Beat eggs and sugar until fluffy. Add cream, butter, dry ingredients and grated carrot. Mix until smooth. Pour batter into a small baking pan lined with baking paper. Bake in the oven for 30 minutes.

Mix all the ingredients for the frosting and spread on the cooled cake.