I like cakes and muffins that have crumb on top, it gives that little extra to a baked goodie. These cakes are flavored with cinnamon and are both gluten-free and sugar free.
Cinnamon Crumb Cakes
2 pcs
1 1/4 dl almond flour
2.5 tbsp erythritol
0.5 tsp cinnamon
2 tbsp butter, cold
2 tbsp cream cheese
0.5 egg
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp baking powder
In a bowl stir together almond flour, erythritol and cinnamon. Add cold butter and mix. Take 1/3 of the mixture aside. To the rest of the mixture add cream cheese, egg, vanilla and baking powder. Pour the batter into two silicon molds (á 7 cm) and top with the crumb you put aside. Bake at 175 C degrees for 25-30 minutes.
Kanelsmulkakor
2 st
1 1/4 dl mandelmjöl
2,5 msk erytritol
0,5 tsk kanel
2 msk smör, kallt
2 msk färskost
0,5 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 tsk bakpulver
I en skål rör ihop mandelmjöl, erytritol och kanel. Tillsätt kallt smör och blanda. Ta 1/3 av blandningen åt sidan. Till resten av blandningen tillsätt färskost, ägg, vanilj och bakpulver. Häll smeten i två silikonformar (á 7 cm) och toppa med smulblandningen. Grädda i 175 C grader i 25-30 minuter.
2 Comments
Smul och extra allt gillar jag! Kram!
ReplyDeleteJa, det är så gott :) Kram
Delete