Just nu blir det en hel del soppor i vårt hushåll. Jag tycker att de är så gott med soppa när det är kallt ute, det värmer så gott. Purésoppa är väldigt enkelt att laga och det lönar sig att göra en större sats så har man till följande dag som matlåda eller varför inte frysa in och ta fram när man inte har tid att laga mat. 

I have lately been making a lot of soups. I think it's really good with a warming soup when it's cold outside. Puree soup is very easy to make and I recommend you to make a bigger batch, so you have soup the following day for your lunch box or why not freeze it and heat it up when you do not have time to cook.



Purésoppa på pumpa, blomkål och broccoli

1 butternut squash eller pumpa, tärnad
1 blomkålshuvud, hackad
1 broccolihuvud, hackad
1 rödlök, hackad
1 vegetarisk buljongtärning
1 förpackning färskost med smak av vitlök-örter
salt
svartpeppar

Koka grönsakerna i vatten med buljongtärning tills mjuka. Häll bort nästan allt vatten och mixa soppan slät med en stavmixer. Blanda i färskost och krydda efter smak. 


Puree soup of pumpkin, cauliflower and broccoli

1 butternut squash or pumpkin, diced
1 head of cauliflower, chopped
1 head of broccoli, chopped
1 red onion, chopped
1 veggie stock cube
1 package of cream cheese, flavored with garlic-herb
salt
black pepper

Boil the vegetables in water with the stock cube until soft. Pour off most of the water and mix the soup with a hand blender. Mix in the cheese and season to taste.