Vet du redan vad för julgodis du skall laga? Här kommer ett recept på pepparkaksbollar med choklad som är enkla att göra. Lagar du många olika godisar till jul och har du favoriter du måste ha på julbordet?  Dela gärna med dig. Jag vill önska er alla en fin tredje advent.

Do you already know what Christmas candy you are going to make? Here is a recipe for gingerbread balls with chocolate that are simple to make. Do you make a variety of candies for Christmas and do you have favorites that you have to have on your Christmas table? Please share with me and my readers. I want to wish you all a happy third Sunday of advent.



Gingerbread Balls
16 pcs

15 pcs (120 g) lotus cookies or gingerbread
50 g cream cheese

melted dark chocolate
crumbled lotus cookies, optional

Place cookies in a food processor and blend to a sand consistency. Add the cream cheese and stir with a spoon. Place in the refrigerator for 30 minutes. Shape the dough into balls. Put them in the refrigerator while you melt the chocolate. Dip the balls into the melted chocolate and put them on a parchment paper. Top with crumbled lotus cookies. Store the cookie balls in the refrigerator. 



Pepparkaksbollar
16 st

15 st (120 g) lotuskex eller pepparkakor
50 g färskost

smält mörk choklad
smulade lotuskex, valfritt

Placera kexen i en matberedare och blanda till sand konsistens. Blanda i färskost och rör om med en sked. Forma degen till bollar. Lägg dem i kylskåpet medan du smälter chokladen. Doppa bollarna i den smälta chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Toppa med smulade lotuskex. Förvara kexbollarna i kylskåp.