Bara genom att säga namnet på kakan får det att vattnas i munnen på mig, hihi. Kaffe och choklad, en av de bästa kombinationerna. När jag dricker kaffe tar jag gärna en chokladbit till. Har jag en kakbit så får det även bli en bit av den till mitt kaffe. Gillar du också kaffe och choklad då kan jag rekommendera dig att baka denna kaka. Får du inte tag på kaffeyoghurt, kan du säkert blanda kaffepulver i naturell yoghurt istället. Och har du inte espresso ta då starkt kaffe istället. 

Just by saying the name of the cake makes my mouth water :). Coffee and chocolate, one of the best combinations. When I drink coffee I like to eat a piece of chocolate. If I have a piece of cake I also have a piece of it with my coffee. If you like both coffee and chocolate then I recommend you to bake this cake. And if you can't get hold of coffee yogurt, you can surely mix coffee powder into plain yogurt instead. And if you do not have espresso then use strong coffee instead.


Espresso-Chokladkaka

100 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker från Via Health
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 mandelmjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
3 msk kaffeyoghurt
0,5 dl espresso
chokladkaffebönor, valbart

Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör runt väl. Blanda sedan i mjöl, kakao, bakpulver, yoghurt och espresso tills slät. Rör ner hackade chokladkaffebönor om du använder. Häll smeten i en smord och mjölad bakform (14-16 cm) och grädda i 175 C i 30 minuter. Låt svalna. 



Espresso Chocolate Cake

100 g butter, softened
1 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar from Via Health
2 eggs
1.5 dl flour
1 almond flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp baking powder
3 tbsp coffee yogurt
0.5 dl espresso
chocolate coffee beans, optional

Mix the butter and sugar in a bowl. Add the eggs and stir well. Then mix in the flour, cocoa, baking powder, yogurt and espresso until smooth. Stir in chopped chocolate coffee beans if using. Pour the batter into a greased and floured baking pan (14-16 cm) and bake at 175 C for 30 minutes. Let cool.