Shrove Tuesday is approaching and many of you have probably eaten one or two Shrove buns already. If you don't have time to bake buns you can instead bake muffins, which also are really good and tastes like Shrove buns. I make my own almond paste, but you can use store bought if you want.
Fastlagsbullamuffins
6 st små
1 ägg
2,5 msk kokossocker
2,5 msk steviasocker, Good Good Via Health
25 g smör, smält
0,5 dl mandelmjölk
3/4 dl vetemjöl
3 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
mandelmassa:
mandelmjöl
vatten
mandelessens
steviadroppar, Good Good Via Health
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör och resterande ingredienser. Häll smeten i små muffinsformar. Grädda i 175 C i ca 12-15 minuter. Låt svalna.
Blanda mandelmjöl med vatten, mandelessens och steviadroppar till en mjuk smet.
Skär av toppen på muffinsen och gröp ur de en aning. Fyll hålet med mandelmassa och toppa med vispad grädde. Lägg på locket och strö på florsocker.
Shrove Tuesday Muffins
6 small
1 egg
2.5 tbsp coconut sugar
25 g butter, melted
0.5 dl almond milk
3/4 dl flour
3 tbsp almond flour
1 tsp baking powder
1 tsp cardamom
almond paste:
almond flour
water
almond essence
stevia drops, Good Good Via Health
Whisk the eggs and sugar until fluffy. Add the butter and remaining ingredients. Pour the batter into small muffin cups. Bake at 175 C for about 12-15 minutes. Let cool.
Mix the almond flour with water, almond essence and stevia drops to a smooth batter.
Cut the top (lid) of the muffins and scoop out some cake. Fill the hole with almond paste and top with whipped cream. Put on the lid and sprinkle with powdered sugar.
2 Comments
Är ingen bullafan men dessa bullar verkar tillräckligt hälsosamma även för mig! Tack för receptet!Anne från Landebistro
ReplyDeleteRoligt om du gillar receptet. Tack och ha en fin dag!
Delete