Har man inte tid att stå vid spisen men är sugen på risotto, då kan jag tipsa om ugnsbakad risotto. Den sköter sig självt och du har tid för annat under tiden. Den här gången smaksatte jag risotton med spenat, vitlök och gryuereost. Har du lagat risotto i ugn?   

You do not have the time to stand in front of the stove but you are craving risotto, then I recommend youth make oven baked risotto. It takes care of itself and you have time for other things in the meantime. This time I flavored the risotto with spinach, garlic and gryuere cheeset. Have you made risotto in the oven?


Ugnsbakad Spenat-Vitlöksrisotto
2 portioner

2 dl risottoris
3 frysta spenatkuber
3,5 dl vegetarisk buljong
2 dl grädde, gärna smaksatt  
1 dl gryuereost, riven
1 liten röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
svartpeppar

Blanda ris, spenat, buljong, grädde, ost, lök, vitlök, salt och svartpeppar i en ugnssäker form. Täck formen med folie och grädda i 200 grader i ca 40 minuter eller tills riset är mjukt. Tillsätt buljong om det behövs.



Oven baked Spinach Garlic Risotto
2 servings

2 dl risotto rice
3 frozen spinach cubes
3,5 dl vegetable stock
2 dl heavy cream, flavored
1 dl Gryuere cheese, grated
1 small red onion, chopped
1 garlic clove, pressed
salt
black pepper

Mix rice, spinach, veg. stock, cream, cheese, onion, garlic, salt and black pepper in an ovenproof dish. Cover the dish with foil and bake at 200 C for about 40 minutes or until the rice is soft. Remove from the oven. Add stock if needed.