Till soppan jag postade om igår bakade jag brödmuffins med smak av vitlök och örter. De passar bra till soppa men även till frukost eller mellanmål. Ett tips är att baka dem på morgonen till frukost då de inte behöver jäsa.

To the soup I posted yesterday, I baked bread muffins with a taste of garlic and herbs. They are good with soup but also for breakfast or snacks. One tip is to bake them in the morning for breakfast as they do not need to rise.


Brödmuffins med Vitlök & Örter
5 st

1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk torkade örter
1/4 tsk salt
100 g kvarg
25 g färskost vitlök & örter
0,5 dl mjölk
1,5 msk olja

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Blanda inte för mycket. Fördela smeten i en smord muffinsplåt. Grädda bröden i 200 C i ca 15-20 minuter. 



Bread Muffins with Garlic & Herbs
5 pcs

1.5 dl whole grain flour
1 dl oat flakes
1 tsp baking powder
1 tsp dried herbs
1/4 tsp salt
100 g quark
25 g cream cheese, garlic & herbs
0.5 dl milk
1.5 tbsp oil

Mix the dry ingredients into a bowl. Add the remaining ingredients and mix into a smooth batter. Do not over mix. Divide the batter into a greased muffin pan. Bake the muffins at 200 ° C for about 15-20 minutes.