Ofta blir det att man fyller tortilla med olika fyllningar och äter dem som sådana. Vill man variera sig kan man laga enchiladas. Då gräddar man dem i ugnen. Till dessa kan man servera creme fraîche och salsa. 

Quite often one make tortilla with different fillings and eat them as such. If you want to vary yourself, you can make enchiladas. Then they are baked in the oven. With these you can serve creme fraîche and salsa.


Lentil Enchiladas

sauce/filling:
1 tbsp oil
1 onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 carrot, diced
1 dl chopped green beans
0.5 bell pepper, diced
2 dl cooked lentils
400 g tomato sauce
cumin
coriander
cayenne pepper
cinnamon
black pepper

6 soft tortillas
3 dl tomato sauce
grated cheese, to taste

Heat a skillet with oil. Add the onion and garlic and fry for a couple of minutes. Add the carrot, green beans, bell pepper, lentils and tomato sauce. Let simmer until the vegetables are soft. Season to taste. 

Put tomato sauce thinly on the bottom of a oven-proof dish. Spread lentil sauce on the tortillas and roll them up. Put the tortillas tightly next to each other in the oven-proof dish. Pour sauce on the enchiladas and sprinkle with grated cheese. Bake in the oven for about 20 minutes. 



Lins Enchiladas

sås / fyllning:
1 msk olja
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, tärnad
1 dl hackade gröna bönor
0,5 paprika, tärningar
2 dl kokta linser
400 g tomatsås
kummin
koriander
cayenpeppar
kanel
svartpeppar

6 mjuka tortillor
3 dl tomatsås
riven ost, efter smak

Värm en kastrull med olja. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter. Tillsätt morot, gröna bönor, paprika, linser och tomatsås. Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Krydda efter smak.

Häll tomatsås tunt på botten av en ugnssäker form. Fyll tortillorna med linssås och rulla ihop dem. Sätt tortillorna tätt intill varandra i ugnsformen. Häll sås på dem och strö över riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.